Rozenbottelseizoen; waarvoor je rozenbottelolie allemaal kunt gebruiken.


Het is weer herfst. Bloemen verwelken en alle bomen kleuren oranje. Rozenstruiken verruilen hun mooie bloemen voor van die kleine, rode knopjes; rozenbottels. Mooi om naar te kijken maar ook nog eens heel gezond! Wij hebben de toepassingen en de voordelen van rozenbottel olie voor je op een rijtje gezet. 

Anti-aging: natuurlijke bron van Retinol

Rosehip olie is van nature rijk aan vitamine A, ook wel retinol genoemd. Je herkent dit misschien wel als ingrediënt in anti aging producten. Deze vitamine zorgt voor een reductie van tekenen van veroudering zoals lijntjes en rimpels en het geeft je een strakkere en stevigere huid.

Ontstekingsremmend en goed tegen Acne

Retinoïden worden vaak voorgeschreven als behandeling tegen Acne omdat vitamine A, zeker bij milde tot matige Acne kan helpen doordat het zorgt voor een snellere celvernieuwing. Tevens zit Rosehip olie vol met essentiële vetzuren zoals linolzuur, oliezuur en vitamine F, die ontstekingen remmen en roodheid verminderen. Ook is er een hoog percentage betacaroteen aanwezig in de Rozenbottel, deze bevordert celvernieuwing voor een mooiere en kalmere huid.

Rozenbottel biologische olie

Hydrateert de huid en laat een mooie gloed achter

De vetzuren in Rozenbottelolie trekken goed in de huid en hydrateren en verzachten deze. Tegelijkertijd helpen ze bij het aanmaken van ceramiden - een bestanddeel van de hoornlaag van de huid - die ervoor zorgen dat de huidcellen minder snel uitdrogen. Rozenbottels zijn ook een rijke bron van vitamine C, dit bevordert de collageenproductie van de huid en zorgt zo voor een stevigere huid. Ook zorgt vitamine C voor een mooie gloed op het gelaat. 

 

UV-schade, wondheling en Striae

Uit onderzoek is gebleken dat Rozenbottelolie schade door vrije radicalen kan verminderen en oxidatieve stress kan voorkomen. Vrije radicalen kunnen in de huicellen ontstaan door (te veel) blootstelling aan UV-straling of een vervuilde buitenlucht. De antioxidanten in de olie vormen paren en staan vervolgens een elektron af aan de vrije radicalen, waardoor deze worden geneutraliseerd. Naar de voordelen van Rosehip oil bij wonden en Striae is nog minder onderzoek gedaan maar uit het onderzoek dat wél gedaan is blijkt dat wondheling wordt bevorderd en striae voorkomen dan wel geremd worden door olie van Rozenbottel.


Al met al is Rozenbottelolie een heel rijk natuurproduct, dat heel specifiek gebruikt kan worden bij huidaandoeningen. Bij Acne, Rosacea en Eczeem is de olie al effectief gebleken en ook bij striae en wonden zou de olie een bevorderende functie kunnen hebben, Wel bevelen wij je aan om de olie eerst in een kleine hoeveelheid op de elleboog uit te proberen als je deze voor de eerste keer gebruikt om allergische reacties uit te sluiten.

Hevea Rosehip Oil

Bekijk onze Rozenbottelolie van Hevea!